16.05.11

Миколаївські канікули

11-15 травня представники редколегії нашої гімназійної газети "Гнідавське гроно" взяли участь у XIV Національному конкурсі шкільних газет, що проходив у м. Миколаєві.
Учасників цього року була неймовірна кількість - 2815 друкованих, електронних та стінних газет, радіо- та телерепортажів, які готують учні з усієї України, а також представники Росії та Болгарії. Особливо приємно, що наша газета увійшла в число 30-ти переможців.

Наша команда була однією із найменш чисельних, проте найдружніших :) Я, Каліш Н.М., їздила на конкурс як керівник команди юнкорів, адже уже два роки верстаю наше "Гнідавське гроно" і є його активним дописувачем. З рук керівника конкурсу Гліба Головченка отримала Подяку за розвиток юнкорівського руху.
Стаття "Parafiada-2010" Богач Валерії, учениці 7(11)-Б класу, виборола у конкурсі ІІ місце в номінації "Євроінтеграція". Валерія отримала диплом учасника та книги у подарунок.

Третім у нашій команді був Володимир Король, учень 4(8)-В класу, як найактивніший юнкор цього року - статті за його авторства є у кожній газеті за цей навчальний рік.

Ми відвідали кілька цікавих семінарів та майстер класів журналістської справи, учні-переможці побували в гостях у мера м.Миколаєва Володимира Чайки, помпезно під'їхали на лімузинах до Палацу учнівської творчості, де їх стрічав оркестр, та де згодом відбувалося урочисте нагородження переможців. А ще ми відвідали Миколаївський зоопарк, який вважається кращим в Україні, та посадили цілий ряд сосен на Алеї пам'яті журналістів, що загинули під час виконання своїх обов'язків.
 Поїздка була цікавою та повною вражень. Ми дізналися про що пишуть юнкори інших шкільних газет, обмінялися досвідом, побачили переможців та їх твори, визначили над чим ще слід попрацювати, щоб наступного року, у ювілейному XV Національному конкурсі стати переможцем за Кращу учнівську газету!

Немає коментарів:

Дописати коментар