21.10.16

10 клас. Технології. Урок №7.

Тема: Засоби графічного редактора, вбудованого у середовище офісних програм Microsoft.

Текстовий редактор Word — це багатофункціональний програмний продукт. І хоча основна сфера його застосування — введення та підготовка тексту для друку, у Word є багато додаткових програмних засобів, які дають, наприклад, можливість обчислень у таблицях, побудови діаграм за вбудованими електронними таблицями, редагування організаційних діаграм і формул. Передбачено у Word і можливість роботи з векторною графікою.
Word може вирішувати два основних завдання:
  • оформлення тексту малюнками з можливістю їх редагувати в разі потреби;
  • побудова власних малюнків із графічних примітивів (лінії, кола, стрілки та інші об'єкти, що називаються автофігурами).


Додаткові рекомендації:
  • Точне позиціонування кожного елемента векторного малюнка досягається з натиснутою клавішею Alt.
  • Готовий малюнок краще згрупувати, як описано вище. Тоді його можна буде масштабувати та перетягати з місця на місце не поелементно, а як цілу картинку.
  • Якщо в процесі малювання сталася помилка в порядку зображення елементів (наприклад, вікно намальовано раніше, ніж стіна), у векторній графіці є можливість міняти розташування шарів (контурів) відносно один одного. Виділяємо елемент, що нам потрібен (стіна), і обираємо Малювання —> Порядок —> На задній план на Панелі малювання. Аналогічно можна перенести будь-який контур на передній план або на один план уперед у списку проходження контурів.
Практична частина:

Немає коментарів:

Дописати коментар